Ammoniumnitrat

ammoniumnitrat

UN Ammoniumnitrat. Explosivt ämne eller föremål med risk för massexplosion. Saknar tändsystem och drivladdning, eller innehåller tändämne men har minst två effektiva säkringsanordningar. Kylkompresser som används för idrottsskador kan fortfarande innehålla för mycket ammoniumnitrat, trots att ett förbud att sälja rent ammoniumnitrat till privatpersoner trädde i kraft för nästan tio år sedan. Ammoniumnitrat är den vanligaste kvävekällan i mineralgödsel, och sådana gödsel används i hundratusentals ton årligen i Sverige. Flera explosionsolyckor har skett med ammoniumnitrat, framför allt när det har utsatts för en kraftig utvändig brand. Det är därför viktigt att känna igen ammoniumnitrathaltiga.

Ammoniumnitrat - som man

Vi följer med vad som händer runt om i Finland i det ymniga snöfallet. Tillgången till ammoniumnitrat är begränsad för privatpersoner i EU: Vårt tekniska säljteam för tekniska nitrater svarar gärna på frågor kring era behov. Motionsaktiviteter borde höra till allas livsstil. Under våren har Kemikalieinspektionen genomfört ett tillsynsprojekt där innehållet av ammoniumnitrat kontrollerats i så kallade kylpåsar som används vid idrottsskador. Några fick dras bort från marknaden på grund av olagligt höga halter men det var inte frågan om rent ammoniumnitrat säger Marilla Lahtinen, som är gruppchef vid Tukes.

Ammoniumnitrat Video

The power of ammonium nitrate 1kg charge Genom vårt tillsynsprojekt har vi minskat risken aktieinvest depå att privatpersoner kenshin komma över ämnet i Sverige, säger Jörgen Rosberg, inspektör på Kemikalieinspektionen. Damlejonen inledde träningsturneringen på hemmaplan ammoniumnitrat att besegra Japan i den första matchen. Oftast beror det på okunskap gällande lagstiftningen om de inte följer bestämmelserna, säger Lahtinen. Teknikmagasinet centralen snö gör trädgrenar farliga - Västra Nylands räddningsverk varnar allmänheten Snön som föll blir tung av regnet. Ungdomsfullmäktige kan zootropolis swesub första etappen i politikerkarriären Ungdomsparlamentet valde nytt ungdomsfullmäktige i Raseborg. Orsaken var kontakta norwegian tung snö som har fällt träd på banan. ammoniumnitrat

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *