Svetlana aleksijevitj

svetlana aleksijevitj

Pris: kr. inbunden, Skickas inom 1‑2 vardagar. Köp boken Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj (ISBN ) hos pagerank-patatrak.info Fri frakt. Svetlana Aleksandrovna Aleksijevitj (vitryska: Святлана Аляксандраўна Алексіевіч, ryska: Светлана Александровна Алексиевич), född 31 maj i Stanislav (i dag Ivano-Frankivsk) i sovjetrepubliken Ukraina, är en vitrysk, ryskspråkig författare. Aleksijevitj har skrivit en serie dokumentärromaner om "sovjetmänniskan"  ‎Biografi och författarskap · ‎Bibliografi, böcker · ‎Priser och utmärkelser · ‎Referenser. Den vitryska storfavoriten Svetlana Aleksijevitj tilldelas Nobelpriset i litteratur Det tillkännagav Svenska Akademiens ständiga sekreterare klockan i dag. ”Det känns fantastiskt”, säger författaren till SVT.

Svetlana aleksijevitj Video

Chornobylska (efter Bön för Tjernobyl av Svetlana Aleksijevitj) svetlana aleksijevitj

Svetlana aleksijevitj - Sveriges

Den lilla stora människan, skulle jag vilja säga, eftersom lidandet förstorar henne. Jag har länge sökt svaret på den frågan — jag har rest kort och tvärs genom det väldiga land som nyligen kallades Sovjetunionen, jag har spelat in tusentals band. Hans gläds åt att Svetlana Aleksijevitj tilldelas årets Nobelpris i litteratur. Det finns en enda sak som han alltid vill: Det här är en text regimen i Belarus inte vill att du ska läsa. Aleksijevitj   metod har varit densamma genom hela Utopins röster.

Svetlana aleksijevitj - har

Drömmen hemsökte mig gång på gång Det jag är intresserad av är vad som händer med människan, vad tiden gör med henne. Bön för Tjernobyl —  Kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl behandlades av Sovjetledningen som ännu ett krig, där människor var förbruknings-varor. Ondskan spionerade hela tiden på oss. Hans senaste roman Sång till den storm som skall komma nominerades till Augustpriset och fick en kritiker på P1 att utbrista:

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *